Pierwszy pokaz, ale będą kolejne
Live Cooking z szefem kuchni Peterem Vrochopoulosem to pomysł na to, by spróbować czegoś spoza oficjalnej karty, potraw dopracowanych w każdym szczególe i wyjątkowo podanych. Grek z pochodzenia, który mieszkał w Kanadzie, zawodową praktykę zdobywał m.in. w znanej restauracji w Nowym Jorku, gdzie gotował dla gwiazd takich jak Madonna czy John Travolta, teraz gotuje w restauracji Kawelin. Ta postanowiła pokazać jego umiejętności z bliska, przygotowując specjalne menu degustacyjne.
Uczestnicy kolacji próbują pięciu różnych dań w małych porcjach oraz deser przygotowany bezpośrednio przez szefa kuchni. Sorbet z owoców sezonowych służy do przepłukania i odświeżenia kubków smakowych. Podczas takiego kulinarnego show można zadawać pytania, a dodatkowo do dań serwowane są specjalnie dobrane wina. Pokaz został zorganizowany po raz pierwszy dla mediów i specjalnych gości, ale na stałe wchodzi on do oferty restauracji, wystarczy zebrać minimum 8 osób.
Wszystkie nasze artykuły znajdziesz na Twitterze
Jesteśmy też na Facebooku. Dołącz do nas i dziel się opiniami.
Wszystkie komentarze